post-image
Prireditev

Ta vikend se nam obeta 11. Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov – Sladka Istra 2019

24. sep 2019 | Uredništvo

Koper bo to soboto in nedeljo (28. in 29. septembra) gostil 11. Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov – Sladka Istra 2019. Zaradi prireditve se v mestu obetajo zapore prometa.

 

 

 

 

 

Osrednje prizorišče prireditve bo tudi letos staro mestno jedro, kar pomeni, da bodo stojnice s sladicami, sladkimi izdelki in spremljajočo infrastrukturo postavljene na Prešernovem trgu, Titovem trgu, Verdijevi ulici, Gortanovem trgu, Staničevem trgu, v Taverni in na Carpacciovem trgu ter na trgu pri Upravi za pomorstvo, medtem ko bo na Semedelski cesti v soboto Ekstempore Sladke Istre 2019.

 

 

Zaradi prireditve nas v naslednjih dneh čaka nekaj sprememb v prometu. V primeru povečanega števila obiskovalcev bo Pristaniška ulica popolnoma zaprta za promet, in sicer od krožišča s Piransko cesto do Ukmarjevega trga, v soboto in nedeljo, med 9. in 19. uro, na Kidričevi ulici bo v soboto in nedeljo, med 7. in 19. uro, popolna zapora prometa, zato stanovalce z veljavnimi dovolilnicami, ki parkirajo na Garibaldijevi, Župančičevi, Kettejevi, Santorijevi, Kolaričevi in drugih povezanih ulicah, organizatorji prosijo, da svoje avtomobile parkirajo na parkiriščih izven mestnega jedra (na t.i. modrih conah oz. drugih razpoložljivih parkiriščih), z dovolilnico na vidnem mestu. Stanovalci Nazorjevega trga, Glagoljaške ulice, Mladinske ulice, Verdijeve ulice, Vergerijevega trga in Izolskih vrat bodo do svojih domov lahko izjemoma dostopali prek Petronijeve ulice.

Zaprti za promet (in dostavo) bodo tudi dostopi na vse trge v mestnem jedru (Prešernov, Staničev, Gortanov, Titov in Carpacciov trg), na katerih bo prizorišče prireditve, saj bodo na slednjih že od četrtka, 26. 9., dalje začeli postavljati prireditveno opremo. Prav tako v času trajanja prireditve (sobota in nedelja, 28. in 29. 9., od 6. do 21. ure) ne bo možen dostop z avtomobili do Prešernovega trga in stranskih ulic ter Staničevega in Gortanovega trga ter stranskih ulic.

Od petka, 27. 9., od 20. ure, do nedelje, 29. 9., do 22. ure, bo za parkiranje zaprt Ukmarjev trg, parkirišče za banko Intesa Sanpaolo pa bo zaprto za parkiranje, od petka, 27. 9., od 19. ure, do nedelje, 29. 9., do 20. ure;

V primeru slabega vremena bo prireditev v večjem prireditvenem šotoru na parkirišču pri Stadionu Bonifika. V tem primeru zgoraj navedenih zapor ne bo. Bo pa zaradi postavitve prizorišča in izvedbe prireditve na tej lokaciji popolnoma zaprto omenjeno parkirišče, in sicer od srede, 25. 9., od 20. ure, do ponedeljka, 30. 9., do 20. ure.

Tudi v primeru slabega vremena bo zaradi prireditve v mestu povečan promet, prav tako pričakujemo gnečo na mestnih parkiriščih. Obiskovalcem zato svetujemo, da svoja vozila parkirajo izven mestnega jedra, v času trajanja prireditve bo med 9. in 24. uro na voljo tudi brezplačno v nakupovalnem centru Planet Koper.

 

 

Organizatorji vabijo, da se sprehodite po mestnih ulicah in trgih ter okusite sladice, ki jih bodo sodelujoči ponudniki ponujali na 150-tih stojnicah. Več o bogatem spremljevalnem programu prireditve in seznamu sodelujočih ponudnikov sladkih dobrot si lahko preberete na spletni strani prireditve www.sladka-istra.si.

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...