post-image
Prireditev

Odličen obisk in sončno jesensko vreme zaznamovali 11. Sladko Istro

30. sep 2019 | Uredništvo

V sklopu 11. mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra so v minulih dveh dneh zaživela različna prizorišča mestnega jedra Kopra. Titov trg, Prešernov, Staničev in Gortanov trg ter Taverno, Carpacciov trg in trg pri Upravi za pomorstvo je zavzelo približno 150 stojnic, na katerih so se bohotile istrske sladice, tipične slovenske sladice, novodobne sladke mojstrovine, najrazličnejše čokoladne dobrote, vina, piva in druge sladke pijače, medeni izdelki ter številni drugi produkti, ki so povezani s svetom sladkega.

 

 

 

Organizatorji ocenjujejo, da je prireditev v dveh dneh obiskalo več kot 50 tisoč obiskovalcev, med njimi je bilo danes tudi veliko turistov s potniških ladij, ki sta obiskali Koper. 

Tudi letošnjo prireditev je zaznamoval bogat spremljevalni program s koktajl šovi, vodenimi degustacijami piv, vin in penin ter otroškimi delavnicami, kuharskimi šovi ter različnimi nastopi. Včeraj so obiskovalce s kuharskimi šovi navduševali Tomaž Bevčič s portoroške restavracije Rizibizi, Kavarna Triglav, zmagovalca prve oddaje Mali šef Slovenije, Slaščičarna L`oca golosa, Gorazd Potočnik, Oljčno olje Morgan s tekmovalcema Sinišo in Simone iz MasterChefa, Sladki šavrinski hribi, slovensko Vegansko društvo, restavracija Tegola, Klemen Lampič, Naser Gashi in Marko Šinkovec. Za ljubitelje žlahtne kapljice so z vodenimi degustacijami poskrbeli Bio posestvo Montis & eco Laura in penine Istenič, medtem ko so člani zasedbe Homo na plac, Šavrinke in Šavrini ter člani šole irskega plesa poskrbeli, da med degustiranjem sladic in spremljevalnim kuharskim programom nikomur ni bilo dolgčas.  

 

 

Prireditev je tudi letos imela dobrodelno noto, saj so na več stojnicah zbirali tako sredstva za zdravljenje malega Krisa kot tudi za Dnevni center za otroke in mladostnike Koper - P e t K A. 

Zaključek prireditve je zaznamovalo spremljanje finala evropskega prvenstva v odbojki na Titovem trgu, na katerem so naši odbojkarji odnesli odlično drugo mesto. 

 

 

Sicer pa je bil del programa letošnje Sladke Istre sofinanciran preko operacije Gastronomski zakladi Istre in morja – MARISTRA, Evropski sklad za pomorstvo in ribištvo.

 

Vir: Turistična organizacija Koper

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...