post-image
Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

Sicer bo za danes napovedan koncert skupine Infamous Love in nastop MePZ Obala zaradi slabe vremenske napovedi odpovedan, bo pa zato bogato dogajanje zaznamovalo prihodnje dni.

Jutri, v petek, 20. decembra, ob 20. uri, v Taverno prihaja ABBA Mia (ABBA Tribute Band), ob 22.30 pa nas čaka nepozaben večer v znamenju Master Vinyl.

Pestro bo jutri tudi v Sv. Antonu, kjer bodo ob 16. uri v Hiši kulture krasili jelko in brali pravljice, ob 19. uri pa bo na tradicionalnem božično-novoletnem koncertu nastopil Pihalni orkester Sv. Anton.   

Sobotno dogajanje v Kopru bo v dopoldanskih urah najprej popestril Sejem starin, ob 11. uri pa bo na Ukmarjevem trgu – nasproti Kapitanije otroška predstava Zmešnjavčkovi zapleteni prazniki. 

Otroci bodo na svoj račun prišli tudi v Sv. Antonu, kjer bo v Hiši kulture ob 10. uri otroška predstava Snežna kraljica in čarobni prazniki.

Praznično vzdušje bo zaznamovalo tudi sobotno popoldansko dogajanje. Ob 16. uri bo na Ukmarjevem trgu – v parku nasproti Kapitanije delavnica izdelave lantern, ob 17. uri pa bo sledil Pohod z lučkami po Kopru.  Za glasbeno dogajanje bo ob 20. uri v Taverni poskrbela Anika Horvat z gostom Luigijem, medtem ko bo v Areni Bonifika Caprisov božični koncert z nastopom Siddharte in skupine Big Foot Mama. 

V soboto bodo že šesto leto zapored v noči zimskega solsticija na platnih po vsej Sloveniji zažareli kratki filmi. Na pobudo Slovenskega filmskega centra se projekcijam v Slovenski kinoteki in izbranih kinih Art kino mreže Slovenije z jagodnim izborom slovenskih kratkih filmov leta prvič pridružuje tudi zavod Otok v partnerstvu z in na lokaciji Centra mladih Koper, kjer bodo ob 20. uri zavrteli jagodni izbor slovenskih filmov. 

V Hiši kulture v Sv. Antonu bo v soboto ob 18. uri nastopil oktet Aljaž.    

Bogato dogajanje Fantazime nas čaka tudi v nedeljo. Ob 11. uri bo na Ukmarjevem trgu – v parku nasproti Kapitanije otroška predstava Skriti zaklad, ob 19.30 pa nastop okteta Aljaž, medtem ko bo ob 19. uri v dvorani OŠ Koper Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper. 

V nedeljo se lahko zapeljete tudi do Šmarij, kjer boste na prireditvi Čarobnost božiča na trgu od 16. ure dalje lahko začutili vso čarobnost praznikov.  Najprej bodo nastopili učenci OŠ Šmarje in otroci iz domačega vrtca, nato bo na programu otroška predstava Nagajiva škratka, čemur bo sledil obisk Božička. 

Sicer bo zaradi povečanega obiska prireditev in drsališča tudi ta konec tedna (v petek, soboto in nedeljo) za promet zaprta Pristaniška ulica. Zapora bo veljala od 16. ure dalje, v času zapore bodo stanovalcem mestnega jedra omogočili dostop po Kopališkem nabrežju, in sicer od potniškega terminala proti Ukmarjevemu trgu, vsem, ki do svojih domov dostopajo po Kidričevi ulici, pa bodo omogočili prehod po Verdijevi ulici. V času zapor bo odprt tudi prehod po Petronijevi ulici.

 

Več o dogajanju Fantazime na www.visitkoper.si in na Facebook strani Visit Koper.

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...