post-image
Dogodki

Prva julijska sobota v znamenju 39. festivala Melodije morja in sonca

25. jun 2019 | Uredništvo

Najbolj priljubljeni festival zabavne glasbe pri nas, ki ga prireja Občina Piran kot lastnica blagovne znamke, Avditorij Portorož – Portorose in RTV Slovenija, bo prihodnjo soboto, 6. julija v Amfiteatru Avditorija Portorož.

 

 

 

 

 

V živo bomo poslušali 14 skladb, s katerimi se bodo predstavili Rina K, Samuel Lucas, Tomaž Hostnik, Bro, Bassless, Nada Barle, Kvatropirci, 2B, MILA, Canegatto, Tinkara Kovač, Dare Kaurič, Orter in Swing Deal; potegovali se bodo za Veliko nagrado MMS 2019 in nagrade strokovne žirije za: glasbo, besedilo, interpretacijo vokalnega solista in za najbolj obetavnega izvajalca oz. avtorja - nagrado Danila Kocjančiča. 

Pri izboru na javni razpis za udeležbo na MMS 2019 je izborna komisija imela kar težko delo; umetniški vodja festivala MMS Slavko Ivančić se je na prvi novinarski konferenci, ko so predstavili izbrane skladbe, pošalil, da hitro »plujemo hitro proti stotici«.  

V tem trenutku pa hitro plujemo sobotnemu večeru naproti; tradicionalno, bo najprej nastopila lanska zmagovalka, to je Lea Sirk s pesmijo Moj profil. Prav vse nastopajoče bo na odru v živo spremljal festivalski bend pod vodstvom Tomija Puricha. Ko se bo zvrstilo vseh 14, bo sledilo glasovanje. Pri izboru zmagovalca namreč sodeluje tudi občinstvo in sicer s televotingom in z glasovnimi lističi v Amfiteatru.  

 

Bernarda Žarn in Lorella Flego, voditeljici letošnjega festivala. Foto: ZEN

 

Skozi festivalski večer nas bosta popeljali priljubljeni voditeljici Lorella Flego in Bernarda Žarn, ki sta že lani »prebili led« in več kot odlično odvodili prireditev. Bernarda Žarn je za MMC 18.6.2019 povedala« "Res imam lepe spomine na lanske Melodije morja in sonca, dobrovoljno občinstvo, sodelovanje z ekipo Avditorija, občine Piran in naše radiotelevizije ter seveda – s prijateljico Lorello. Tako lepo in fino je rekla Lorella, da ne gre le za vodenje ... Res si želiva in si prizadevava, da bi se vsi imeli čim lepše in se čim bolje počutili: nastopajoči na odru, občinstvo v avditoriju in gledalci pred TV-zasloni. To je in mora biti praznik veselja, sproščenosti, a gotovo tudi kančka glamurja. To je festival s častitljivo tradicijo in ta si zasluži spoštovanje."

V neposrednem prenosu si bo 39. festival MMS možno ogledati in poslušati od 21. ure naprej na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper, Radiu Maribor in na RTV 4D. Dan po festivalu ZKP RTV Slovenija izdala digitalni album z vsemi festivalskimi skladbami. 

 

 

Vir: Avditorij Portorož

 

 

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...