post-image
Dogodki

Dogodkov polno julijsko poletno vzdušje

26. jun 2019 | Uredništvo

Če še ne veste, kam v poletnih mesecih, bo slovenska Istra prostor, kjer si želite biti. Na različnih lokacijah se bodo prepletale kultura, glasba in umetnost. Široka ponudba dogodkov in aktivnosti bo prepričala vse – glasbene ljubitelje, otroke in navsezadnje tudi vaše brbončice.

 

 

 

 

 

Glasbeni večeri in tradicionalni poletni dogodki

V julijske dni nas bo s polno paro ponesel festival Poletje v Ankaranu, ki bo pritegnil zabave željne, sladokusce in nostalgike. Letos bomo prvič gostili dogodke tudi na partnerskem prizorišču v Adrii Ankaran, kjer bo 5. julija nastopila skupina Kranjci z odlično pevko Steffy. V soboto, 6. julija, bo na Študentu vroče, saj bodo občinstvo razvnele skupine Repetitor (Srbija), Nikki Louder in SecondChanceBlown. Sledil bo Jazz Festival Val D'Oltra, ki bo na različnih lokacijah v Ankaranu od 12. do 14. julija, zadostil pisani pahljači glasbenih okusov in pritegnil mnogotere nove poslušalce. 19. julija bodo v Adrii navdušili priznana glasbenika Tulio Furlanič in Marino Legovič ter zasedba Prizma. 20. julija pa bodo na Študentu nastopile skupine Seine, Žen in Demolition Group. Naslednji dan pa bo glasba zavzela Valdoltro, saj bo tam nastopila obalna glasbena skupina Robert Vatovec Big Band z jazz, rock in pop repertoarjem.

 

Poletje v Ankaranu, koncert na Študentu

 

V Kopru se bo v začetku julija znova odvil festival Poletje z biseri. Bogat program bo med drugim ponudil koncert Rudija Bučarja 10. julija in Nece Falk 17. julija. Med 11. in 14. julijem v Kopru ne gre zamuditi glasbeno-zabavnega in kulinaričnega dogodka – Fešte kalamarov in Mediterana. Ena večjih prireditev meseca bodo zagotovo Rumeno-modre noči, ki bodo z glasbo, kulinaričnim in zabavnim programom obarvale zadnji julijski (in prvi avgustovski) konec tedna. Med večjimi dogodki meseca velja izpostaviti tudi operni večer, posvečen legendarnemu tenorju – Enricu Carusu, ki bo na Titovem trgu 22. julija. Koprski Prešernov trg bo na julijske nedelje prizorišče dogodka Homo na plac, Taverna pa bo znova gostila 12. Poletne koncerte v Taverni. Med julijskimi cikli dogodkov velja omeniti še Folkest, Glasbene utrinke v Kopru in Otroški poletni gledališki vrtiljak. 

Ljubitelji glasbe boste v Izoli lahko uživali v glasbenih večerih na Ljubljanski ulici: Četrtkovi večeri pri špini vas bodo razveseljevali vse do 12. septembra. 11. julija se bo v Izoli odvil občinski praznik: proslava bo potekala na Manziolijevem trgu v petek, 12. julija, kjer nam bodo večer z glasbo popestrili 3BigBand, MEF, Lea Sirk in Rudi Bučar. Manziolijev trg bo med 22. in 28. julijem prav tako prizorišče že osmega Isola Music Festivala, ki bo tokrat postregel s koncerti Dennis Jannah, Renato Chicco, I musici di Guccini, 40 fingers.

 

Občinski praznik

 

Turistično združenje Portorož pripravlja cikel dogodkov Poletje v Portorožu, ki bo ponudil pestro dogajanje prav vsak dan v juliju in avgustu. Dogajalo se bo v Rožnem vrtu in na portoroški ploščadi, prav vsi dogodki pa bodo brezplačni. Ob ponedeljkih bo na sporedu kino na plaži, torki bodo rezervirani za jazz in blues ritme, srede pa bodo ponudile nastope mladih glasbenikov. Četrtki in sobote bodo namenjeni večjim koncertom domačih in tujih izvajalcev, teden pa se bo zaključil s folklorno-glasbenimi večeri. Ob ponedeljkih, sredah in petkih bo poskrbljeno za pester otroški program, 5. julija pa bo organiziran tudi plesni večer v znamenju tanga. Na koncertih na ploščadi bodo julija nastopili Neisha, Banda Berimbau, Goran Bojčevski Trio, Soulfingers, Avtomobili in Belen Lopez & Fiesta Latina. Na jazz in blues večerih v Rožnem vrtu pa se bodo predstavili Marko Churnchetz Trio feat. Jonathan Hoard, Milizza – Tribute to Sting and Police, Blaž Vrbič Trio in Mali Oglasi.

 

Kino na plaži, Portorož

 

Julij bodo dodatno glasbeno popestrili še Jazz festival Piran v Caffe Teatru (3. do 7. julija), 41. Piranski glasbeni večeri (4., 11., 18. in 25. julija) in 39. Festival Melodije morja in sonca, ki bo na sporedu 6. julija. Letošnja novost bo Festival Kanela bar, ki bo 12. in 13. julija na portoroško plažo pripeljal koncerte Big foot mame, skupine Danila Kocijančiča s prijatelji, Jakoba Kobala, Jureta Lesarja, Pera Lovšina, Španskih borcev, Heavenixov, Kanela bar All stars banda in skupine OK junior.

 

Na odrskih deskah

Na Martinčevem trgu v Kopru se 2. julija znova začenjajo Poletni gledališki večeri, ki bodo z različnimi ljubiteljskimi gledališkimi predstavami obarvali julijske torkove večere. 4. julija bo z uličnim nastopom v Valdoltri navdušila ganska akrobatska šola Black Star Acrobats. V nedeljo, 7. julija, pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji gledališča: na sporedu bo večkrat nagrajena komična igra Ljubi moj, priznane sodobne irske dramatičarke Elaine Murphy, v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje. 18. julija bo prav tako v Valdoltri, mednarodna ulična cirkuška predstava Kdo je moje telo?, ki jo bo pričarala več deset glava skupina cirkusantk in cirkusantov.

 

Žužki, pravljice in sončnice za otroke

Julij bo zanimiv tudi za najmlajše: 4. julija se v Kopru znova začenja 17. Alpe Adra PUF Festival, ki bo z uličnimi predstavami, lutkami in drugim zanimivim dogajanjem obogatil različna prizorišča po mestu. 9. julija popoldne se bodo otroci lahko udeležili pravljičnih ur na plaži v Knjižnici na plaži, se skupaj družili in zabavali ob različnih igrah. Zvečer pa se bo v Ankaranu prvič predstavil festival Svetlobna gverila z ustvarjalno delavnico. V ustvarjalni delavnici boste iz lupinic jajčk presenečenja ustvarjali fantastične svetleče nočne žužke, katerih poletni dom bo vse do konca avgusta zelenje v Valdoltri. 18. julija pa bo otroke vabila k čudenju in razigranosti Nika Solce z glasbeno predstavo Nesem sončnico na rami.

Prve tri vikende v juliju se bo v Piranu odvijal 8. festival otroške ustvarjalnosti in živahnic Zrno soli, v piranski palači Trevisini pa bo vse od 1. julija do 1. septembra potekala Velika razstava kuščarjev – Dragons.

 

Športne prireditve in aktivnosti

Od 2. do 7. julija bo Koper znova gostil evropski rokometni festival Eurofest. Med 21. in 28. julijem boste lahko vsi ljubitelji poletnih športov spremljali Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki in vaterpolu 2019. Vsak ponedeljek zvečer bo na Študentu v Ankaranu potekala vodena vadba NIA. Julija lahko vse dni v tednu na kopališču Žusterna obiščete park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper.

 

Na podeželju

Med pomembnejši dogodki na podeželju velja izpostaviti cikel dogodkov Poletje v Bertokih, ki bo z različnimi glasbenimi tematskimi večeri popestril četrtke pred palačo Panatoiopolo. Marezige bodo 5. in 6. julija prizorišče 15. Festivala big bandov MareziJazz, v Šmarjah pa bo 6. julija prireditev namenjena malvaziji Bela Ištrijana. Na Bivju v Dekanih bo 6. julija koncert Gibonnija. Med 6. in 7. julijem se bo odvijala Solinarska šagra in slikarski Ex-tempore v Sečovljah, le nekaj dni kasneje, 13. in 14. julija, pa bo v Novi vasi Praznik vina in česna.

 

Praznik vina in česna

 

Vir: Turistično združenje Izola

 

 

 

 

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...