post-image
Športna prireditev

Evropski rokometni festival Eurofest se vrača v mesto

28. jun 2019 | Uredništvo

Koper bo spet preplavil eden največjih slovenskih in evropskih športno-turističnih prireditev za mlade Evropski rokometni festival – Eurofest. Letošnja že 27. izvedba bo postregla s številnimi novostmi, med drugim bo eno od igrišč tudi na osrednjem mestnem trgu, medtem ko ostaja osrednje prizorišče še naprej na Ukmarjevem trgu. Obetajo se tudi zapore prometa.

 

 

 

Koper bo rokometni festival Eurofest letos gostil med 2. in 7. julijem. V tem času bodo mesto preplavili športnice in športniki iz vsega sveta, zaživele pa bodo tudi koprske ulice, ki bodo prizorišče pestrega večernega dogajanja. Poleg tekem se letos namreč obeta tudi pester obfestivalski program.

Že dan pred uradnim začetkom festivala, v torek, 2. julija, bo na centralnem prizorišču za glasbene užitke skrbela skupina Tequila. Slovesnost ob odprtju 27. Eurofesta se bo začela v sredo, 3. julija, ob 21. uri, s tradicionalnim mimohodom ekip od Titovega trga do osrednjega prizorišča na Ukmarjevem trgu. Od srede do nedelje bodo čez dan potekala rokometna tekmovanja, po odigranih tekmah pa bo dogajanje v starem mestnem jedru Kopra popestril večerni spremljevalni program.

Ta se bo začel v četrtek, 4. julija, s karaokami v Taverni, nadaljeval pa v petek, 5. julija, na Pristaniški ulici, kjer se nam bodo s svojimi dobrotami in izdelki predstavili Kraševci. V petek se bodo na osrednjem igrišču udeleženci Eurofesta potegovali za naziv Miss in Mister Eurofesta, sobota, 6. julija, pa bo rezervirana za dobrodelni kulinarični večer z Masterchef tekmovalci.

Tradicionalne prireditve se vsako leto udeleži več kot 3.500 mladih športnikov, lani pa je organizator zabeležil rekordno število prijav. To nedvomno dokazuje, da ima Koper odlične pogoje za izpeljavo tako velikega in množičnega turnirja, od namestitve, velikih dvoran ter zunanjih igrišč, do edinstvenega osrednjega igrišča ob morju.

Organizacija tako velikega rokometnega turnirja je zahtevna, zato so se letos odločili, da bodo število prijav omejili na 200 ekip, saj si v organizacijskem odboru prizadevajo za boljšo kakovost turnirja. Letos se bodo turnirja udeležile ekipe iz dvajsetih držav, ki bodo na rokometnih igriščih izkazovale svojo strast in predanost do rokometa. Novost letošnje izvedbe so ekipe iz Savdske Arabije in Makedonije, ki se bodo Eurofesta udeležile prvič.

Letos se lahko pohvalijo tudi z LED zasloni in novimi reflektorji, ki bodo postavljeni na osrednjih prizoriščih, dve tekmi pa bodo prenašali v živo. O napetih tekmah bo odločalo 51 sodnikov iz Slovenije, Avstrije, Srbije, Hrvaške, Bosna in Hercegovine in Francije.

Rokometni festival povezuje mlade z različnimi kulturami in običaji, zato prijetnega prijateljskega vzdušja ne bo manjkalo, glasbeno-zabavnih prireditev prav tako ne.

 

Zapore Ukmarjevega trga

Zaradi prireditve bo za promet povsem zaprto parkirišče na Ukmarjevem trgu, in sicer od sobote, 29. junija, od 15. ure, do ponedeljka, 8. julija, do 15. ure.

 

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...