post-image
Uporabni nasveti

7 nasvetov za ugodne šolske počitnice z družino

28. jun 2019 | Uredništvo

Splošno znano je, da je dopust oziroma potovanje v času šolskih počitnic običajno dražje. Posledično to pomeni, da si družine pogosto težje privoščijo odhod na dopust oziroma potovanje. V nadaljevanju je predstavljenih nekaj nasvetov, kako lahko privarčujete, a si vseeno privoščite dopust poln doživetij.

 

 

 

 

Pravočasna rezervacija

Dobra stran šolskih počitnic je, da so termini znani precej vnaprej. Ugodnejšo ponudbo boste dobili, če boste rezervirali vsaj nekaj mesecev prej. Ne zanašajte se vedno na last minute ponudbe, saj v zelo zaželjenih terminih te niso vedno ugodne.

Izberite druge destinacije

Za cenejše ponudbe izberite kraje, ki turistično še niso tako zelo obiskani. Saj veste, več je zanimanja, dražja bo ponudba. Morda kot predlog destinacije Albanija, ki vztrajno pridobiva na prepoznavnosti  in je zagotovo vredna obiska.

 

Hotel ali apartma?

Hotel sicer predstavlja bolj organizirano in sproščujočo nastanitev, saj ne bo potrebno kuhati (v primeru zajtrka ali polpenziona), ne bo potrebno pospravljati in čistiti itd., vendar bo na ta račun tudi cena višja.  Predvsem pa se za veččlansko družino namestitev v apartmajih, precej bolj splača, kot pa najem večih hotelskih sob. Apartma omogoča tudi več prostora in zasebnosti za posameznega člana družine. Z malo brskanja lahko zagotovo najdete posebne, malo drugače opremljene nastanitve, ki bodo popestrile vaše bivanje in zabavale vaše otroke. Pestro ponudbo privatnih nastanitev ponuja AIRBNB.

 

 

Vaša pričakovanja

Ne pozabite – otroci se ne bodo obremenjevali kako luksuzen je vaš začasen domek. Njih zanima le zabava in odkrivanje novih stvari. Tako, da zares premislite kakšno nastanitev želite imeti. Morda vilo zamenjate za manjši apartma in tako namenite več denarja dogodivščinam, katere bodo vsem ostale v spominu po koncu vaših počitnic.

Vprašajte za družinski popust

Ko smo v šoli hodili na izlet, smo zaradi števila obiskovalcev vedno dobili skupinski popust na karte. Isto velja za družine. Vprašajte ali imajo družinski popust in prihranite pri vstopninah v razne muzeje, parke, pri javnem prevozu…

Okolica

Danes otroci vse manj časa preživijo na svežem zraku. Izberite dopust in z njim povezane aktivnosti, kjer boste veliko časa preživeli v naravi npr. kampiranje. Cenovno je to ena izmed ugodnejših opcij. Načrtujte  sprehod v naravo, obisk turističnih kmetij, kjer bodo otroci lahko opazovali živali, obiščite parke in privoščite si piknike.

Pozor pri malenkostih!

Načelo, ki vam zna prihraniti nekaj denarja. Namesto, da vsakodnevno hodite v bar na pijačo, lahko s seboj vzamete flaško v katero natočite vodo in si tako na poti pogasite žejo. Omejite tudi nakup spominkov, saj predstavljajo enega izmed večjih stroškov na potovanjih, kasneje pa ponavadi kje pozabljeni obležijo. Če greste na ogled razstav, bodite pozorni na dodatne stroške, kot so doplačila za audio vodiča ali doplačilo za ogled posebnega dela razstave… oziroma v določenih primerih rezervirajte preko spleta ali izberite vstopnice, ki omogočajo ogled kombinacije in so mogoče ugodnejše.

 

Vir: izletnadlani.com

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...