post-image
Dogodki

Uspešna izvedba festivala CMoKFEST

03. jul 2019 | Uredništvo

Zadnji teden junija sta bila novi mestni park in Center mladih Koper prizorišče mladinskega festivala CMoKFEST, ki je tudi letos poskrbel za pester začetek poletnih počitnic. Mladi so tako preživeli nekaj dni na različnih zabavnih in izobraževalnih dejavnostih.

 

 

 

 

 

Kolektiv Centra mladih Koper je otvoritev festivala postavil v novi mestni park, čez dan pa je CMoKFEST ponujal vrsto dejavnosti za različne starostne skupine, kot so živa knjižnica, veganski piknik, razne ustvarjalne in plesne delavnice ter risanje grafitov. Mladi so imeli možnost izraziti svojo ustvarjalnost v podhodu pri Semedeli, ki je dobil novo podobo. Večer je popestril nastop stand-up mojstrov Perice Jerkoviča, Gašperja Berganta, Žana Papiča in Roka Škrlepa, ki ga je obiskalo približno 400 ljudi.

 

Foto: Podhod ob mandraču v Semedeli je dobil novo, pravljično in barvito podobo na temo »Koper, kot bi ga imeli radi mladi«.

 

 

V četrtek je v prostorih Centra mladih Koper čez dan potekal spremljevalni program, namenjen zabavnemu in izobraževalnemu delu. Poleg DJ delavnice, ki jo je vodil mladi italijanski DJ Diesis, sta potekala še delavnica ponovne uporabe in turnir v namiznem nogometu – kalčetu. Večer se je zaključil ob glasbenem razvajanju v družbi Pantaloonsov in Techno Vikingsov.

Festival je bil v petek rezerviran za skate in bmx dejavnosti. Na delu Ukmarjevega trga pri mestni plaži se je v sodelovanju z Obala skate riders postavilo objekte, na katerem so izvedli tekmovanje v najbolj norih potezah, tako na skate rolkah kot na bmx kolesih.

V soboto so se navzoči v Centru mladih Koper z društvom Console ninja in društvom Animov zabavali z različnimi video igricami, ki so jih lahko tudi sami igrali in se na koncu poskusili v manjšem tekmovanju, na igri Tekken in Fifa 18. Sledila je delavnica veščine DJ-anja z manjšim nastopom predavatelja. Dan se je končal z nastopom mladega obalnega dua Drill in Masayah ter DJ-a in reperja N’toka.

 

Na CmokFestu je sodelovala celotna ekipa Centra mladih Koper in 20 prostovoljcev. Organizatorji so zadovoljni z letošnjo udeležbo in izvedbo festivala, ki je ponudil veliko umetniških, glasbenih, zabavnih in športnih dejavnosti.

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...