post-image
Dogodki

Bliža se tradicionalna Fešta kalamarov in Mediterana

05. jul 2019 | Uredništvo

Od 11. do 14. julija bodo koprske ulice dišale po kalamarih in drugih morskih specialitetah. Bliža se tradicionalna Fešta kalamarov in Mediterana, ki bo poskrbela za nepozabno zabavo na prostem. Pestro dogajanje bo potekalo vzdolž mestne promenade od parka na tržnici do Ukmarjevega trga.

 

 

 

 

Glavno prizorišče bo ploščad pri Upravi za pomorstvo, na Ukmarjevem trgu po postavljen otroški park, kot običajno pa bodo stojnice postavljene na Pristaniški ulici od Taverne proti koprski tržnici.

Težko pričakovana Fešta kalamarov bo navdušila v četrtek, 11. julija, ko bodo za sprostitev in zabavo zaigrali Mambo Kings in Tempera band. Naslednji večer bosta za glasbene užitke poskrbeli zasedba Nočni skok in pop skupina Pop Design. Sobotni večer bodo obarvali skupina TequilaTrio teci teci in Šturle. Fešta kalamarov se bo poslovila v nedeljo ob nežnih ritmih klap Capris, Semikanta in Solinar.

Poleg dobre glasbe ne bo manjkalo niti bogate kulinarične ponudbe, ki bo na krožnike obiskovalcev prinesla sredozemske specialitete, predvsem kalamare in druge okusne morske jedi. Tudi za razvajanje najmlajših obiskovalcev bo poskrbljeno, saj se bodo zabavali na napihljivih igralih.

 

 

V času prireditve se obetajo spremembe prometnega in parkirnega režima. Za promet bo popolnoma zaprta Pristaniška ulica, od tržnice do Ukmarjevega trga, in sicer:

  • v četrtek, 11. julija, od 16. ure do 2. ure zjutraj
  • v petek, 12. julija, od 10. ure do 3. ure zjutraj
  • v soboto, 13. julija, od 10. ure do 3. ure zjutraj
  • v nedeljo, 14. julija, od 10. ure do 1. ure zjutraj.

Zaradi prireditve bo zaprt tudi Ukmarjev trg v Kopru, na katerem ne bo mogoče parkirati od srede, 10. julija, od 8. ure dalje, do ponedeljka, 15. julija, do 12. ure.

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...