post-image
Šport

Odprte so prijave na tradicionalni 7. Istrski kolesarski maraton

06. jul 2019 | Uredništvo

Sedmi Istrski kolesarski maraton bo 5. in 6. oktobra 2019 prvič v Ankaranu. Posebnost dogodka je namreč, da se prizorišče seli po obalnih občinah gostiteljicah, kar udeležencem daje vtis, da se vsako leto udeležujejo drugega, vendar vsakič odlično organiziranega dogodka. Tradicionalno se obeta pester dvodnevni program s tremi atraktivnimi slikovitimi trasami po slovenski Istri.

 

 

 

Udeleženci lahko izbirajo med tremi razglednimi in slikovitimi trasami. Najkrajša 15-kilometrska trasa je primerna za družine in manj zahtevne kolesarje, srednja 48-kilometrska predvideva daljša vzpona proti Baredom in Pomjanu, 78-kilometrska pa predstavlja izziv zahtevnejšim kolesarjem, saj vsebuje 1.200 metrov vzpona.

Prireditev je mnogo več kot zgolj maraton. Sobota bo namenjena predvsem družinam in najmlajšim, nedeljsko kolesarjenje pa bosta spremljala bogat animacijski program in odrsko dogajanje.

 

 

Spletne prijave so možne na www.istrski-kolesarskimaraton.si. Prvih 150 udeležencev se maratona udeleži po posebni promocijski ceni, različni popusti pa so predvideni tudi za družine in skupine.

 

Dogodek podpirajo gostiteljice Občina Ankaran, Mestna občina Koper, Občina Izola in Občina Piran ter številni partnerji, med katerimi so zlati pokrovitelji – Luka Koper – sklad Živeti s pristaniščem, Hervis in Hoteli Bernardin.

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...