post-image
Prireditev

Tinkara Kovač je zmagovalka 39. festivala Melodije morja in sonca

07. jul 2019 | Uredništvo

Avditorij Portorož in Občina Piran sta v soorganizaciji z RTV Slovenijo so minuli večer, 6. julija 2019, v Amfiteatru Avditorija Portorož priredili 39. festival Melodije morja in sonca. Umetniški vodja festivala je bil Slavko Ivančić, voditeljici Lorella Flego in Bernarda Žarn.

 

 

 

 

 

Veliko nagrado MMS 2019 je prejela Tinkara Kovač s skladbo Bodi z mano do konca.
Denarno nagrado Občine Piran v vrednosti 3.000 EUR je zmagovalki izročil župan Občine Piran Đenio Zadković, kristalni kipec Steklarne Rogaška pa generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc.

 

 

Pri izboru so poleg strokovne žirije sodelovali poslušalci s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Amfiteatru s posebnimi glasovalnimi vstopnicami ter šest radijskih postaj. 

 

Nagrade strokovne žirije

Strokovna žirija v sestavi Patrik Greblo (predsednik), Dajana Makovec, Alesh Maatko, Igor Misdaris in Sašo Fajon so glasovali takole:

Nagrada strokovne žirije za izvedbo, katero je podelila Dragica Petrovič, direktorica Avditorija Portorož, je prejela skupina Kvatropirci za skladbo Veter je vel.  

Nagrada strokovne žirije za glasbo, katero je podelil umetniški vodja festivala Slavko Ivančić, je prejel Aleš Klinar za skladbo Bodi z mano do konca izvajalke Tinkare Kovač.

Nagrada strokovne žirije za besedilo je prejela Tinkara Kovač kot avtorica besedila skladbe Bodi z mano do konca v izvedbi Tinkare Kovač.

Nagrada strokovne žirije za obetavnega izvajalca – nagrada Danila Kocjančiča je padla v roke izvajalcev 2B (Gašper in Primož Mihelič) za skladbo Kot morje.

Nagrajenci  strokovnih nagrad za izvedbo, glasbo, besedilo in obetavnega izvajalca so  prejeli kristalne kipce Steklarne Rogaška.

 

Glasovanje radijskih postaj

Glasovalo je šest radijskih postaj: Radio Slovenija - 1. program, Radio Koper, Radio Celje, Radio Maribor, Murski val in Radio Sora. Zmagovalec le-teh pa je Samuel Lucas s skaldbo Vse bo ok.    

Tomaž Hostnik s skladbo Irena je bil zmagovalec telefonskega glasovanja, medtem ko je Tinkara Kovač s skladbo Bodi z mano do konca bila izbrana s strani občinstva v amfiteatru.

 

 

Tudi na letošnjem festivalu je izvajalce spremljal v živo FESTIVALSKI BEND MMS pod vodstvom Tomija Puriča. Za vse, ki si prireditve niso ogledali v živo iz Amfiteatra, so lahko festival MMS spremljali v neposrednem prenosu od 21. ure dalje na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper, Radiu Maribor in RTV 4D.

ZKP RTV Slovenija, založba kakovostnih programov, bo izdala digitalni album z vsemi festivalskimi skladbami in lansko zmagovalno Lee Sirk Moj profil. Album bo že danes dostopen v spletnih digitalnih trgovinah in v spletni trgovini www.rtvslo.si/zkpprodaja.

 

Vir: Avditorij Portorož, foto: Jadran Rusjan

 

 

 

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...