post-image
Dogodki

Konec tedna na Fešto kalamarov in Mediterana

10. jul 2019 | Uredništvo

Od četrtka do nedelje v Koper prihaja 9. Fešta kalamarov in Mediterana. Zaradi prireditve bodo v mestu zapore prometa.

 

 

 

 

 

 

Koper bo med 11. in 14. julijem znova gostil priljubljeno prireditev – Fešto kalamarov in Mediterana. Osrednja prizorišča prireditve bodo od četrtka do nedelje trg pri Upravi za pomorstvo, Ukmarjev trg in Taverna.

V četrtek nas bodo zabavali Mambo Kings in Tempera band, v petek Pop design in Nočni Skok, v soboto Skupina Tequila, Šturle in Trio Teci Teci, nedelja pa bo minila v znamenju klap. Na Klapskem večeru bodo nastopili klapa Capris, klapa Semikanta` in klapa Solinar. Vse dni bo vstop na prireditev prost, seveda pa bo zabavno in glasbeno dogajanje pospremila tudi bogata gostinska ponudba, ki bo seveda predvsem v znamenju kalamarov in drugih morskih dobrot.

Zaradi prireditve bo popolnoma zaprta Pristaniška ulica, in sicer od krožišča s Piransko cesto do Ukmarjevega trga, v  četrtek, 11. julija, med 18. in 2. uro zjutraj, v petek, 12. in soboto, 13. julija, med 18. in 3. uro zjutraj ter v nedeljo, 14. julija, med 18. in 1. uro zjutraj. V času zapore ne bo možen dostop do Kidričeve ulice in okoliških ulic ter trgov, prav tako bo za parkiranje zaprt Ukmarjev trg, in sicer od srede, 10. julija, od 8. ure, do ponedeljka, 15. julija, do 12. ure.

Prebivalci Nazorjevega trga, Glagoljaške ulice, Mladinske ulice, Verdijeve ulice, Vergerijevega trga in Izolskih vrat bodo do svojih domov lahko dostopali prek Dellavallejeve ulice.

Organizatorji prireditve stanovalce z veljavnimi dovolilnicami za parkiranje v mestnem jedru prosijo, da v času prireditve avtomobile parkirajo na parkiriščih ob severni obvoznici oz. na ostalih parkiriščih izven mestnega jedra, saj dostop z avtomobili do stanovanj v mestnem jedru ne bo možen.

 

Vir: TOK, ekoper.si

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...