post-image
Uporabni nasveti

Kaj lahko poleti naredite za boljšo službo jeseni?

16. jul 2019 | Uredništvo

Poletje je marsikaj. Dopust, pikniki, druženje. Ponuja pa tudi, ravno zaradi naštetega, premislek o kariernem uspehu. Zakaj? Ker se delovni proces vmes nekoliko upočasni, začne se čas dopustov in v večini poklicev je to tudi čas, ko se odloži odvečni pritisk, nabran čez leto. Poletje je tako poleg počitka tudi čas za polnjenje baterij, kar ponuja novo perspektivo, kar lahko ponudi že piknik ali druženje na plaži. Recept za uspešno jesen je tako zlasti koristno, polno izkoriščeno poletje. MojeDelo.com, največji slovenski zaposlitveni portal, deli pet nasvetov, kako lahko koristno poletje postane uspešna jesen.

 

 

Priložnost za še bolj privlačen življenjepis

Poletje je čas svojevrstnih, raznolikih in pestrih priložnosti. Od gostinstva, turizma do potovanj ter proizvodnje, torej področja, za katera je na MojeDelo.com trenutno izjemno veliko ponudb. Vsaka nova izkušnja je še posebej dragocena pri bodočem potencialnem delodajalcu, saj še posebej pritegne obogaten, zanimiv in pisan življenjepis. Tudi na razgovoru, če se ponudi priložnost. Zato po vsaki izkušnji obogatite, izboljšajte, dopolnite svoj življenjepis.

 

Tempiranje forme 

Če boste čez poletje večinoma delali, boste med drugim, če nič drugega, zaslužili denar, ne da bi ga zgolj trošili. Še bolj učinkoviti pa boste, če boste ujeli pravo razmerje med delom in počitkom, kar vam lahko zagotovi dobro tempirano delovno formo, saj bo polno, doživeto, uspešno poletje najboljša motivacija za jesenske izzive. Zato ne oklevajte z dopustom ali počitkom, če se le pojavi možnost.
Enako pa velja za službene priložnosti. Če se ponudi priložnost, jo izkoristite.

 

Zaobjemite poletje in njegove izkušnje za mreženje

Ker poletje velikemu številu ljudi ponuja nove izkušnje na novih lokacijah, je dopust dobrodošla tema pri prvem stiku s kadroviki, a tudi pri mreženju. Dopust je namreč vselej lahko tudi priložnost. Bodite odprti, saj nikoli ne veste, kateri stiki in katere izkušnje se lahko prelevijo v naslednji karierni korak. Zato sproti urejajte svoj spletni karierni profil, dopolnite ga in poudarite tisti del vašega poletja, ki bo pokazal vaš karierni karakter.

 

Počitek. Da, tudi za vas

Počitek pride vselej prav in ima številne koristne učinke. Zato tudi najbolj priznani svetovni mediji pišejo, da počistite pretekle obveznosti in naloge, nato pa si privoščite čas za počitek, saj boste tako našli več energije za ustrezno zbranost, ko jo boste potrebovali. Ko boste spočiti, boste bolj osredotočeni. Že če berete ta članek, obstaja visoka verjetnost, da želite izkoristiti možnosti, ki jih ponuja poletje, da bi imeli uspešno jesen. Kajti karierni napredek vsebuje tudi premislek. Po nekaterih raziskavah se za vsakih deset ur dopusta učinkovitost na delovnem mestu dvigne za osem odstotkov. Uspešni ljudje si torej napolnijo baterije. Zato si, če le lahko, vzemite dovolj časa zase, to je vaša priložnost. In ko si boste, se nato korenito oprimite ciljev. Nikoli ni prepozno. Sploh pa ne poleti.

 

 

Vir: mojedelo.com

 

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...