post-image
Šport

Koper bo gostil Evropski univerzitetni prvenstvi v odbojki na mivki in vaterpolu

18. jul 2019 | Uredništvo

Koper bo med 21. in 27. julijem zaživel v športno-akademskem duhu. Mesto bo namreč gostilo Evropski univerzitetni prvenstvi (EUC) v odbojki na mivki in vaterpolu, uradna otvoritvena slovesnost pa bo na sporedu v nedeljo, 21. julija, ob 19. uri na bazenu v Žusterni.

 

 

 

 

Na obeh študentskih tekmovanjih, ki ju bo izpeljala Univerzitetna športna zveza Primorske, bo sodelovalo približno 300 športnikov, spremljevalcev, sodnikov in funkcionarjev z vseh koncev Evrope.

Organizatorji so kljub visokim poletnim temperaturam svoje aktivnosti opravili po predvidenem načrtu, tako glede promocije tekmovanja, kot tudi nabave potrebne opreme za prizorišča in izpeljave celotnega programa od svečane otvoritve do zaključne slovesnosti. Ob tem so posneli več promocijskih videov, ki predstavljajo mesto Koper, obe prvenstvi in obenem vabilo k ogledu tekmovanj, za katere ne bo vstopnine.

Odbojkarice in odbojkarji na mivki se bodo pomerili v novem Centru športov na mivki, kjer bodo postavljeni šotori za tekmovalce, senčniki in vsa potrebna spremljevalna ponudba. Pestro bo tudi ob olimpijskem bazenu v Žusterni, na prvenstvu evropskih univerz v vaterpolu, kjer organizatorji pričakujejo, da bodo zaradi bližine plaže tribune polne.

Tekme se bodo odvijale v čudovitem obmorskem ambientu, ob sončnih zahodih in s pogledom na poletno nebo, ki ga bodo ob koncu dneva osvetljevale še zvezde.

Med trajanjem prvenstev se obeta veliko večerne zabave, tako v sklopu obeh prireditev kot tudi v sklopu poletne turistične sezone, ki bo v Kopru prav tisti konec tedna doživela svoj vrhunec z Rumeno-modrimi nočmi.

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...