post-image
Koncert

Septembra bo na sporedu ekskluzivni umetniški dogodek, kot ga daleč naokrog še ni bilo

22. jul 2019 | Uredništvo

V senci dvigal Luke Koper bo 14. septembra na potniškem terminalu na sporedu ekskluzivni umetniški dogodek, kot ga daleč naokrog še ni bilo. Tik ob morju, pod milim nebom, bo na romantično osvetljenem prizorišču, kjer bodo kontejnerji in žerjavi del mikavne, dih jemajoče scenografije, postavljen mogočen oder, na katerem bo za glasbeni vrhunec večera poskrbel Orkester Slovenske filharmonije z bogatim repertoarjem.

 

 

Ni veliko simfoničnih orkestrov, ki bi se lahko ponašali z bogato zgodovino in dolgoletno glasbeno tradicijo, kot jo ima Orkester Slovenske filharmonije. Omenjeno glasbeno združenje, skupaj s SNG Opera in balet, Akademijo za glasbo ter drugimi ustanovami tvori poglavitnega nosilca glasbene kulture v Sloveniji.

 

Ob tej priložnosti bo dirigentsko palico vihtel karizmatični nemški dirigent Philipp von Steinaecker z mednarodnim slovesom, ki z Orkestrom Slovenske filharmonije že več let uspešno sodeluje. Sprva je nastopal kot violončelist, leta 2010 pa je prevzel vodstvo orkestrov Camerata Salzburg in Orkestra Padove ter Benečije. Leta 2008 je kot prvi zasedel mesto mladega dirigenta pri Orchestra of the Age of Enlightenment.

 

Koncertni program obljublja tri glasbene estetike, in sicer Istraljo, delo enega od najpogosteje izvajanih primorskih skladateljev Alda Kumarja, Koncert za klarinet finskega skladatelja Magnusa Lindberga in veličastni Ravelov Bolero. Solist večera bo Michele Marelli na klarinetu.

Večer ne bo le glasbeno obarvan, saj bo poskrbljeno tudi za gastronomske užitke, gostje pa bodo ob prijetni družbi okušali izbrana vina in istrske specialitete. Skratka, obeta se večer glasbene odličnosti, ki jo bodo popestrile odlična hrana, žlahtna kapljica in prijetno druženje ob čarobnem kulinaričnem vzdušju na potniškem terminalu v siju žarometov.

 

 

Glasbeni spektakel sofinancirajo Mestna občina Koper, Luka Koper, Društvo prijateljev glasbe, Vinakoper in Kmetijska zadruga Agraria.

Vstopnice bodo na voljo danes, v ponedeljek, 22. julija, ob 12. uri na vseh prodajnih mestih Eventim.

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...