post-image
Koncert

Potniški terminal Luke Koper bo 14. septembra gostil edinstven umetniški dogodek

27. avg 2019 | Uredništvo

Potniški terminal Luke Koper bo 14. septembra gostil edinstven umetniški dogodek Simfonija Kopra. Prireditev bo prava poslastica za oči, saj bo Orkester Slovenske filharmonije na domiselno osvetljeni scenografiji koprskega pristanišča, občinstvo popeljal med glasbene svetove skladateljev Alda Kumarja, Magnusa Lindberga in Mauricea Ravela.

 

 

14. septembra se obeta večer glasbene odličnosti, za katero bo poskrbel Orkester Slovenske filharmonije, ki se lahko pohvali z bogato zgodovino in dolgoletno tradicijo v glasbenem življenju Slovenije. Ob tej priložnosti bo dirigentsko palico vihtel karizmatični nemški dirigent Philipp von Steinaecker, velik ljubitelj slogovnih značilnosti glasbe baročnega in klasicističnega obdobja, ki je izkušnje nabiral kot gostujoči dirigent številnih orkestrov.

Kot je na novinarski konferenci poudarila podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić, takšnega umetniškega spektakla, na industrijskem območju, v zavetju zabojnikov in dvigal, v našem prostoru še ni bilo. Predsednica Društva prijateljev glasbe Tatjana Jercog je ob tem dodala, da so tovrstne prireditve dober dokaz, da gresta gospodarstvo in kultura z roko v roki, Sebastjan Šik, predstavnik za odnose z javnostjo Luke Koper, pa je ob koncu izrazil željo, da bi dogodek postal tradicionalen.

Besedo je dobil tudi umetniški vodja Orkestra Slovenske filharmonije Klemen Hvala in predstavil koncertni program, ki obljublja tri glasbene estetike. Kot je povedal, bo orkester uvodoma občinstvo zapeljal s skladbo Istralja, delom enega od najpogosteje izvajanih primorskih skladateljev Alda Kumarja, ki je za svoja dela prejel številne nagrade in priznanja. Skladatelj z opusom barvno-zvočnih melodij navezuje motive slovenske Istre, zato bo ta skladba kot nalašč za uvod v glasbeno poslastico. Program se bo nadaljeval s Koncertom za klarinet finskega skladatelja Magnusa Lindberga, ki skozi koncerte spaja tradicijo s sodobnostjo, in Bolerom, klasično orkestrsko kompozicijo Mauricea Ravela. Solist večera bo Michele Marelli na klarinetu, ki bo tokrat prvič nastopil z Orkestrom Slovenske filharmonije.

Večer ne bo le glasbeno obarvan, saj bodo obiskovalci poleg odlične glasbe okušali izbrana vina in gastronomske specialitete slovenske Istre. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventim in na njihovi spletni strani. V primeru slabega vremena bo koncert prestavljen na nedeljo, 15. septembra.

Umetniški projekt bodo izvedli Mestna občina Koper, Društvo prijateljev glasbe in Luka Koper ob podpori Agrarie Koper, Vinakopra in Ministrstva za kulturo.

 

Vir: ekoper.si

Sorodne novice

post-image

v Portorožu in Piranu

Pričakovanje novega leta

31. dec 2019 | Uredništvo

V novo leto nas bo pospremilo obilo dobre glasbe in različne otroške predstave z obiskom Dedka Mraza, nadaljuje se tudi živahno dogajanje na božično-novoletnem sejmu v Portorožu. Prvi dan novega...

post-image

V Portorožu

Božične in novoletne prireditvene poslastice

27. dec 2019 | Uredništvo

Pred nami je še vrhunec decembrskih dogodkov: od Festivala penin do prazničnega kotalkališča, Silvestrovanja in Novoletnega popoldneva z ognjemetom. V Portorožu pa se s številnimi dogodki za otroke...

post-image

Koper

Pred nami je pester vikend

20. dec 2019 | Uredništvo

Čeprav temperature niso prav nič zimske, bo prvi zimski konec tedna v destinaciji Koper prireditveno zelo bogat.

post-image

8. Festival penin v Portorožu

V družbi odličnih mehurčkov iz petih držav

20. dec 2019 | Uredništvo

8. Festival penin bo 26. decembra v Portorožu ponudil vrhunski izbor zlatih mehurčkov iz kar petih držav. Na svečanem programu v parku pred hotelom bodo razglasili Naj penino Portoroža 2019,...